Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Turkinja ronila u znak sjećanja na izbjegličku djecu koja su se utopila u Sredozemnom moru (FOTO)

Ronilac turske reprezentacije Sahika Ercumen je danas ušla u more u Antaliji kako bi odala počast djeci koja su se utopila u Sredozemlju u potrazi za sigurnijim životom.

Turkinja Sahika Ercumen je danas ronila u znak sjećanja na izbjegličku djecu koja su se utopila u Sredozemnom moru, javlja Anadolu Agency.

Članica turske ronilačke reprezentacije Sahika Ercumen je danas ušla u more u Antaliji kako bi odala počast djeci koja su se utopila u Sredozemlju u potrazi za sigurnijim životom.

Kako je kazala, time je željela privuči pažnju svjetske javnosti na izbjegličku krizu u kojoj mnoga djeca stradaju u morima.

Ovu Turkinju je u njenom humanom pothvatu pratilo još osam ronilaca.

Ercumen je nakon ronjenja kazala kako je ovaj put ronila za čovječanstvo, a ne za obaranje rekorda. Ona je u podvodnom muzeju na figure djece, koje simboliziraju stradalu izbjegličku djecu u morima, stavila cvijeće.

Prije smo ovdje dolazili da postavimo novi rekord, ali ovaj put smo ovdje u ime čovječanstva kako bi privukli pažnju na ljudsku dramu koja se dešava u morima. Nadam se da će konačno prestati stradanja tih ljudi u morima“, rekla je Ercumen. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje