Utorak, 25. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Toliko ˝navikana˝ mjesta, a u stvari ih je bolje razgledati na fotografijama

Čitav život sanjate o tome da vidite piramide, Veneciju ili Rim? No pripremite se, jer kad dođete tamo, možda se u potpunosti razočarate. Kako biste izbjegli nepotrebne troškove, ponovno razmislite o putovanjima na ove horor lokacije, redom kako su ih izglasali čitatelji na Redditu.

1. Los Angeles: “Cijeli grad je laž”

 • Los Angeles
 • Grad anđela baš i nije takav. LA je mnoge neizmjerno razočarao, jer turisti očekuju glamur, pa se razočaraju kad vide prljavi grad koji se, kako mnogi tvrde, raspada. Mnogi su ga prozvali betonskim i nezanimljivim, a uz šetalište slavnih spavaju beskućnici što i nije prizor koji će vas oduševiti. Uz to, ogroman je i trebat će vam dugo da biste s jedne lokaciju došli na drugu, a javni prijevoz je očajan.

  2. Piramide: “15 minuta je i više nego dovoljno”

  Egipat je mnogima na listi mijesta koja moraju posjetiti dok su živi, pogotovo visoravan Gize. No mogli biste ponovno razmisliti o posjeti kad pročitate horor priče o pljačkama i smećem zakrčenim ulicama. Piramide se pak mogu vidjeti i iz obližnje pizzerije, a toliko su blizu grada da ih ne možete doživjeti bez buke i haosa. Također će vas ‘napadati’ lokalci koji će vam pokušati uvaliti suvenire pod svaku cijenu.

 • stonehenge
 • 3. Stonehenge: ” Potpuno neimpresivno”

  Ovaj prethistorijski engleski spomenik je većinom razočaravajući za turiste. Malen je, ne možete mu doći blizu i stvarno nije vrijedan dalekog puta od Londona, mnogi ističu.

  4. Pariz: “Najgori grad na svijetu”

  Glavni grad Francuske dobiva brojne kritike, uglavnom na račun nepristojnosti svojih građana. Iako mnogi smatraju da su stanovnici ovog grada takvi jer teško više uopće mogu čuti svoj jezik, drugi smatraju da su oni jednostavno snobovi, koji sve gledaju s visoka. Uz to, mnogi napominju da je grad preskup, prljav i da smrdi po urinu.

  5. Venecija: “Ogromna zamka za turiste”

 • Venecija
 • Iako su i Rim i Napulj dobili puno glasova, pitoreskna Venecija je naviše frustrirala posjetitelje. Mnogi smatraju da je tužno koliko je grad propao zbog turista, jer je nemoguće pronaći hranu i piće po pristupačnoj cijeni u širem centru grada. Kanali su smrdljivi i prljavi, druga je zamjerka, a treća da je grad pun ološa koji će vas pokušati prevariti na različite načine.

  6. Dubai: “Dim i ogledala”

  Masivan, skup grad ogromnih trgovačkih centara i nebodera mnogima se zamjerio. Turisti najčešće ističu da je preskup, preumjetan, površan i nimalo prijateljski nastrojen. Nedostaje mu kulture, prevruće je, a mnoge je odbilo i ono što su prozvali ‘seksističkom’ kulturom. Visoke zgrade je pak ‘cool’ gledati otprilike 45 sekundi, istaknuo je jedan posjetitelj.

  7. Jamajka: “Nikad više!”

 • jamajka
 • Jamajka je puna oportunista koji traže načine kako živjeti ne radeći ništa. Čak i najljepša mjesta će vam prisjesti zahvaljujući napornim lokalcima koji će vas pokušati navući na nepotrebne stvari, te ćete se cijelo vrijeme osjećati kao da vam netko pokušava ‘oteti’ sav novac.

  8. Bali: “Plaže su očajne”

  Iako su Australci ludi za ovom destinacijom, turisti iz udaljenijih područja nisu nimalo oduševljeni. Infrastruktura je očajna, kultura propada, plaže su prljave i previše orijentirane na turizam i svi će vam pokušavati ‘izmusti’ novac. Dakle definitivno nije raj kakvog biste očekivali.

  (magazin.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje