Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ženu zgrabio jaguar kad je prekoračila ogradu da napravi selfie (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ženu koja je u Wildleife World zoološkom vrtu u blizini Phoenixa u Arizoni prekoračila ogradu poželjevši napraviti selfie, zgrabio je i pandžama ozlijedio jaguar, saopštili su službenici zoološkog vrta, poručivši ljubiteljima životinja da velika mačka zbog toga neće biti uspavana.

Na video snimku napravljenom mobitelom vidi se najmanje jedna ogrebotina na ženinoj lijevoj podlaktici, dok se u bolovima valja po tlu.

“Čuo sam ženu kako vrišti: ‘Upomoć, upomoć, upomoć’ … kada je jaguar pružio šapu iz kaveza i zgrabio je za ruku, zarinuvši joj pandže u meso”, rekao je svjedok Adam Wilkerson za Fox 10 televiziju.

Njegova je majka pokušala odvratiti pažnju jaguaru gurnuvši mu bocu s vodom u kavez, a Wilkerson je, kako je rekao, odvukao djevojku. Na snimku napravljenoj mobitelom vidi se kako životinja žvače plastičnu bocu.

Identitet žene (30) neće biti objavljen, rekao je Shawn Gilleland, glasnogovornik Rural Metro Fire, agencije koja je intervenisala na poziv.

Odvezena je u bolnicu gdje joj je pružena pomoć, a poslije se vratila u zoološki vrt izvinuti, rekao je Gilleland.

“Željela je napraviti selfie ili slikati životinju pa je približila ruku kavezu tako da ju je životinja uspjela zgrabiti”, rekao je Gilleland.

Zoološki vrt saopštio je da ženka jaguara nikad nije napustila kavez te da se incident ispituje.

“Možemo vam obećati da se našem jaguaru ništa neće dogoditi”, odgovorio je zoološki vrt na Twitter na zabrinute upite građana hoće li životinja biti uspavana.

Sve kaveze okružuje ograda, udaljena od njih nekoliko metara, rekla je glasnogovornica vrta Kristy Morcom.

“Preko nje se treba popeti. Nije to baš tako lako”, dodala je Morcom. “To su divlje životinje, ograđene s razlogom”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,