Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žena u Kini je pokušala da izliječi rak gutanjem crva

Preuzmite sliku

Kada su je primili u bolnicu ljekari su pomislili da se rak proširio – a onda su otkrili crve u njenim crijevima.

Evo brzog savjeta: kada vam prijatelj kaže da gutanje crva liječi rak, laže. Ne postoje nikakvi dokazi da trpanje larvi muhe može da učini išta dobro po vaše zdravlje. Zapravo žena u Kini je nedavno saznala da čini upravo suprotno.

Žena, koja se preziva LI, bolovala je od raka pluća, i bolest je bila u remisiji kada joj je prijateljica preporučila da pojede gomilu crva koji će u potpunosti eliminisati rak iz njenog tijela, piše The Epoch Times. Njena prijateljica je tvrdila da je prethodno izliječila maligni tumor ovim narodnim lijekom i Li je odlučila da proba. I onda se veoma, veoma razboljela.

Kada se požalila na velike bolove u grudima, želudačnu kiselinu i gorušicu, doktori su posumnjali da rak proširio. Nakon što je prošla kroz znatno konvencionalnije lečenje koje je uključivalo operaciju, zračenje i hemioterapiju, djelovalo je kao da je na putu ka ozdravljenju – ali ovi novi simptomi su zahtijevali dodatnu procjenu.

“Prvo smo pomislili – da nije (rak) metastazirao?”, kaže Wang Zheng, načelnik onkološkog odjeljenja. “Pa smo koristili standarni proces za otkrivanje tumora”.

Doktori su otkrili da je zdravlje pacijentkinje potpuno stabilno. “Nije bilo tragova da se tumor povećava, ili da je metastazirao”, navodi Wang. Pa su je spremili za endoskopiju kako bi pogledali njen stomak.

“Otkrili smo parazite u njenim crevima, i još uvek su se pomjerali”, kaže Wang. “Napokon, nakon što smo je detaljno ispitali o njenom stanju, ona nam je rekla da je prije mjesec dana progutala bocu crva.”

Doktori su joj brzo dali lijek koji je ubio crve, i njen bol je nestao. Napustila je bolnicu i sada prati upustva ljekara. Ali ona nije jedina koja je završila u bolnici nakon što je primjenila narodni lijek na sebi.

Nedavno je žena iz Hunana u sebe ubrizgala putem infuzije voćni sok i oštetila više unutrašnjih organa, piše, The Epoch Times reports. Žena – koja se preziva Zeng – je tvrdila da je “mislila da svjež voćni sok može da doprinese njenom zdravlju”. Ona je zavšila na intenzivnoj nezi, jer njena krv nije mogla da se zgruša, i dobila je sepsu. I ona se oporavila. (Vice.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje