Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog svađe na semaforu 45-godišnji Bosanac ubijen u SAD-u

Preuzmite sliku

Džemal Čardaković, 45-godišnji Bosanac, ubijen je u subotu u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u New Hamphshireu, u blizini tržnog centra, javljaju lokalni američki mediji.

Prema zvaničnim informacijama, Čardakovića je ubio 22-godišnji Tyrese Harris koji je uhapšen nakon pucnjave te je optužen po dvije tačke optužnice za ubistvo iz vatrenog oružja.

“Harris je ubio Čardakovića tako što je pucao u njega, a okolnosti pokazuju krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života”, naveli su iz policije.

Kako ističu mediji, do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Harris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion. Vozač kamiona izašao je iz vozila kako bi razgovarao s Harrisom koji je u tom trenutku upucao Čardakovića.

Prije rasprave na semaforu, a nakon toga i ubistva, Harris je navodno u vožnji određeni period nesavjesnom vožnjom ometao saobraćaj i druge učesnike u njemu.

“Osumnjičeni je pobjegao s mjesta pucnjave u plavoj Hondi. Osumnjičeni Harris je i ranije pružao otpor policiji prilikom hapšenja te se smatra izuzetno opasnom osobom”, pojašnjava se.

Također, svjedoci koji su se nalazili na ovom mjestu u trenutku tragedije naglasili su kako se u kabini s Čardakovićem nalazilo i dvoje djece.

“Nakon pucnjave, vrlo brzo su se pojavile osobe koje su se identifikovale kao članovi porodice. Uz pomoć policije, udaljeni su s mjesta zločina”, pojašnjava se.

Ubijeni Čardaković u Americi je živio duže od dvije decenije, bio je oženjen i otac troje djece.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje