Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vozila kružnim tokom, nesretni pas joj ispao kroz prozor

Preuzmite sliku

Vozačica Yarisa je nastavila voziti dok nije shvatila šta se dogodilo i u tom trenutku se odmaknula već dobrih 50 metara

Kao i kod putnika i tereta u automobilu u vožnji treba osigurati i kućnog ljubimca, bilo u prtljažniku, ili u prenosivoj košari. Jer sve je bolje nego da se pas slobodno kreće automobilom u vožnji i viri kroz otvoreni prozor, što je na stresniji način saznala vozačica iz videa.

Naime, kamera postavljena na armaturu automobila, snimila je njenu Toyotu Yaris kako vozi kroz kružni tok. Sve bi bilo uredu da tokom vožnje kružnim tokom kroz zadnji prozor Toyote nije ispao pas.

Nesretni koker španijel je kroz otvoreni zadnji lijevi prozor ispao na cestu udarivši glavom u asfalt. Pas, koji je još uvijek imao povodac, otkotrljao se nekoliko puta prije nego se dočekao na noge.

Vozačica Yarisa je nastavila voziti dok nije shvatila šta se dogodilo i u tom trenutku odmaknula već dobrih 50 metara. Napokon se zaustavila, izašla iz auta i potrčala prema psu, koji je srećom prošao neozlijeđeno. U Australiji vozači mogu biti kažnjeni u ovakvim situacijama ako životinje budu ozlijeđene. Kazne se kreću i do 6 mjeseci u zatvoru ili 5500 Australskih dolara. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,