Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vodeći epidemiolog SAD-a dobio prijetnje smrću zbog pandemije COVID-a 19

Preuzmite sliku

Vodeći epidemiolog SAD-a doktor Anthony Fauci imao je brojne javne nesuglasice s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Vodeći epidemiolog SAD-a doktor Anthony Fauci rekao je da je dobio pretnje smrću zbog posla koji obavlja a u vezi s pandemijom korona virusa, prenosi Tanjug.

Riječ je o prijetnjama, naveo je Fauci, koje su upućene njemu, ali i porodici, te o uznemiravanju njegovih kćerki, zbog čega, će, dodao je, morati da angažuje obezbjeđenje.

“To je nevjerovatno, volio bih da ne moraju da prolaze kroz to”, rekao je Fauci, član operativne grupe za korona virus Bijele kuće za CNN.

Fauci, koji se tokom pandemije našao u žiži interesovanja javnosti, imao je brojne javne nesuglasice s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Vakcina dostupna do kraja godine

Farmaceutska industrija vjerojatno će proizvesti početkom iduće godine desetke miliona vakcine protiv korona virusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je u srijedu vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u intervjuu za Reuters.

Fauci očekuje da će već do kraja ove godine vakcina protiv COVID-a 19 biti dostupna, a pandemija pod kontrolom, prenosi Hina.

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o vakcini objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. novembra, kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,