Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vlasti Saudijske Arabije zbog koronavirusa zabranile svojim građanima putovanja u Iran

Vlasti Saudijske Arabije objavile su da se zabrana putovanja u Iran, koja već postoji za njene građane i strance koji žive u zemlji, nastavlja zbog nove vrste korona virusa (Covid-19), prenosi Anadolu Agency (AA).

Najmanje pet osoba je preminulo, a 18 je zaraženo korona virusom u Iranu. Riyad je zabranio putovanja između Saudijske Arabije i Irana.

Glasnogovornik Generalne uprave za pasoše Bedr al-Karini naglasio je da će svi građani koji prekrše zabranu putovanja u Iran biti podvrgnuti provjeri putnih isprava i propisima o provođenju zakona i bit će u karantinu 14 dana. Kuvajt i Irak također su obustavili letove s Iranom.

Novim tipom korona virusa, koji je otkriven u kineskom Wuhanu, širom svijeta je zaraženo više od 77.000 ljudi, a umrlo je najmanje 2.360 osoba.

U Kini je preminulo 2.345 zaraženih, u Hong Kongu dvije, Iranu pet, Japanu tri, Južnoj Koreji dvije te u Tajvanu, Filipinima i Francuskoj po jedna osoba.

U Kini je zaraženo 76.288 osoba, u Hong Kongu 69, Makau deset, a na Tajvanu 26 osoba.

Podaci zdravstvenih institucija navode kako je u Japanu zaraženo 739 osoba, Južnoj Koreji 346, Singapuru 86, Tajlandu 35, Maleziji 22, Australiji 23, Vijetnamu 16, Njemačkoj 16, SAD-u 35, Italiji 19, Iranu 18, Francuskoj 12, Velikoj Britaniji devet, Ujedinjenim Arapskim Emiratima devet, Kanadi devet, Indiji tri, u Rusiji, Španiji i na Filipinima po dvije Filipinima, te po jedna osoba u Nepalu, Šri Lanki, Kambodži, Belgiji, Švedskoj, Finskoj i Egiptu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje