Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vikiliks: Imamo brdo dokaza, Hillary će završiti iza rešetaka!

Preuzmite sliku

“Vikiliks” je objavio arhivu u kojoj se nalazi više od 1.200 tajnih e-mailova Hillary Clinton, bivše državne sekretarke SAD i kandidata za predsjednicu te zemlje. Osnivač “Vikiliksa” Julian Assange kaže da se meilovi tiču rata u Iraku, i da sadrže i više nego dovoljno dokaza da Hillary završi iza rešetaka.

“Vikiliks” je u ponedjeljak na svom Tvitter profilu objavio link koji vodi do arhive sa ukupno 1.258 mejlova koje je Clintonova napisala ili primila diskutujući o američkoj invaziji na Irak, i to u periodu dok je bila na čelu State departmenta.

FBI je saslušao kandidatkinju Demokratske partije za predsjednicu SAD Hillary Clinton zbog njenih e-mailova dok je bila državna sekretarka, navodi njen izborni štab, javlja cdm.me.

“Sa ovolikom količinom sakupljenih dokaza, da suđenje može da počne sjutra“, rekao je Assange.

“Vikiliks” je još u martu objavio prvi dio arhive, u kojoj se nalazilo čak 30,322 tajnih e-mailova Clintonove. U tim dokumentima, na 50.547 strana nalazi se kompletna prepiska Clintonove od 2010. do 2014. godine. Od toga, na 7.570 strana nalaze se meilovi koje je Hillary pisala, dok ostatak čine primljene poruke.

Skandal oko korištenja privatne e-mail adrese za obavljanje važnih državnih poslova je najveća mrlja na kampanji Hillary Clinton, koju njen rival Donald Tramp obilato koristi.

Završna konvencija Demokratske partije SAD, na kojoj bi Hillary i zvanično trebalo da bude nominovana za predsjedničkog kandidata, održava se za svega nekoliko sedmica. Umjesto da se sprema za slavlje i okreće se borbi protiv Trampa, Hillary Clinton brine o FBI-ju.

Američki federalci su prije nekoliko dana saslušavali Klintonovu o “slučaju e-mail”, koji ispituju već godinu dana. Ipak, uprkos svim dokazima i medijskoj prašini koja se podigla u javnosti, malo ko vjeruje da će Hillary zaista biti osuđena, piše “Raša tudej”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,