Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Veliki tornado u SAD-u uništavao kuće, prevrtao automobile

Preuzmite sliku

Guvernerka Kansasa Laura Kelly proglasila je izvanredno stanje nakon oluje koja je, osim Kansasa, zahvatila i dio Nebraske.

Veliki tornado uništio je između 50 i 100 kuća u gradu Andoveru u Kansasu. Obzirom na razornu snagu tornada pravo je čudo i sreća u nesreći da nije bilo ljudskih žrtava.

Zapovjednik vatrogasaca izvijestio je da nema smrtnih slučajeva, no nekoliko je osoba ozlijeđeno. Guvernerka Kansasa Laura Kelly proglasila je izvanredno stanje nakon oluje koja je, osim Kansasa, zahvatila i dio Nebraske. U obje su države zabilježeni olujni vjetrovi i tuča, piše The Washington Post.

Društvenim mrežama proširile su se snimke oluje i tornada u Andoveru. Jako nevrijeme na jednoj je lokaciji odbacilo automobile u zgradu koja se djelomično srušila. Dodatne oluje koje su se formirale ranije tijekom dana na sjeveru, posebno u blizini granice Kansasa i Nebraske, također su izazvale nekoliko tornada koji su većinom djelovali brzo i slabo.

Oluja je zahvatila Andover 31 godinu nakon još razornijeg tornada. Dana 26. travnja 1991., tornado je protutnjao gradom i ubio 17, a ozlijedio 225 osoba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,