Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uzbuna na plaži, morski lavovi počeli da napadaju turiste

Preuzmite sliku

Na jednoj kalifornijskoj plaži u blizini San Dega isprovocirani morski lavovi napali su kupače koji su se razbježali kako bi izbjegli napad ovih, inače miroljubivih životinja.

Salian Jejna, koja je sve zabilkežila kamerom, izjavila je za NBC San Diego da je do “napada” morskih lavova na kupače došlo nakon što im se jedna od kupačica približila i pokušala da ih fotografiše izbliza. To je uzrujalo životinje, koje su nakon toga krenule na turiste.

“Nadam se da će ovaj video budućim posjetiocima biti poučno iskustvo”, rekla je te dodala da vjeruje kako će ovaj video da podigne svijest o tome koliko morski lavovi mogu da budu opasni.

Morski lavovi nisu nikakva novost kad je riječ o Kalifornijskom zalivu. Čak su i duž plaže postavljeni znakovi koji upozoravaju posjetioce da fokama i morskim lavovima ostave prostora te da ih ne uznemiravaju.

Dva morska lava koja su krenula na turiste, na sreću, nisu nikoga povrijedila, ali je snimak vrlo brzo postao viralan na internetu.

Inače, ove inteligentne životinje lako usvajaju različite vještine. Čak ih i američka mornarica upotrebljava u vojne svrhe. Od svih sisara, jedino njihovo mlijeko ne sadrži laktozu.

Sposobni su da rone do dubine od 74 metra, a zabilježeno je da mogu da drže dah i do 12 minuta. Plivanjem mogu doseći brzinu od oko 40 km/h.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,