Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Umrle nakon što ih je majka ostavila u autu 15 sati

Preuzmite sliku

Dvije djevojčice od jedne i dvije godine smrtno su stradale nakon što ih je majka ostavila više od 15 sati same u vozilu, u slučaju koji je šokirao Teksas, prenosi CNN.

Devetnaestogodišnja majka je djevojčice dovela u bolnicu u teškom i nesvjesnom stanju tvrdeći da su se igrale napolju i nečim otrovale, ali je istragom utvrđeno stravično zlostavljanje.

Amanda Hawkins će biti optužena za ugrožavanje sigurnosti djece, a optužbe bi mogle biti teže, navodi lokalna policija. Ona je svoje kćerke Brynn Hawkins (1) i Addyson Overgard-Eddy (2) zaključala u automobil i otišla se zabavljati sa prijateljima u kući.

Oni koji su bili u kući su čuli plač djece, ali niko nije reagirao. Nesretne djevojčice su bile u autu od navečer do sutradan u podne.

Majka se u kući zabavljala sa 16-godišnjim prijateljem i društvom. Tek nakon više od 15 sati ih je u nesvjesnom stanju izvadila iz vozila i pokušala okupati.

Istražiteljima je rekla da ih nije odmah odvela u bolnicu, jer “nije htjela upasti u nevolje”. Uzrok smrti još uvijek nije utvrđen, ali je zakazana obdukcija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,