Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Umjesto neplodne kćeri, 51-godišnjakinja će roditi svoju unuku

Preuzmite sliku

Julie Loving (51) dokaz je kako majčina ljubav nema granica – zbog kćeri Breanne Lockwood i njenih problema s plodnošću pristala je biti surogatom te nositi i roditi toliko željeno dijete u porodici.

Možda zvuči kao radnja iz meksičkih telenovela, međutim riječ je plemenitoj gesti požrtvovne majke koja je odlučila pomoći svojoj kćeri te će joj uskoro roditi njenu kćer, a svoju unuku.

Godinama su Breanna (29) i njen suprug Aaron Lockwood (28) pokušavali postati roditelji, još od vjenčanja 2016. godine para koji se zaljubio u srednjoj školi, a veza je odoljela svim izazovima. Breanna je oduvijek znala da želi biti majka. Nadali su se putovanjima tokom prve godine braka prije nego što su zasnuju porodicu. Ti su planovi stavljeni na čekanje kad se Breannin djed razbolio, jer je toliko željela da on upozna svog praunuka prije nego što umre.

U početku su pokušali ostati trudni prirodnim putem, Međutim, nakon godinu dana bez uspjeha, odlučili su ugovoriti sastanak s dr. Brianom Kaplanom na Klinici za plodnost u Illinoisu. Tamo su s dr. Kaplanom započeli vitro oplodnju, prenosi Today.

 • Nakon 476 injekcija, osam IVF transfera smrznutog embrija, dva pobačaja i izvanmaternične trudnoće, bili su slomljeni.

  Nakon četiri godine nade, praćene bolom i razočaranjima, umalo su odustali od ideje da će imati vlastito dijete. Jedina preostala opcija bila je pronaći surogat, koji može koštati više od 100.000 američkih dolara.

  “Fizički i psihički znala sam da ću progurati bilo što, ali nema puno toga na što se može ako nemaš novac i mislim da me je to uplašilo” – rekla je Breanna.

  I tada se javila nada, u obliku nesebičnog dara Breannine majke, koja je ponudila biti surogat svojoj kćerKI i zetu. Julie Loving je godinama bespomoćno gledao kako Breanna i Aaron neumorno pokušavaju započeti izgradnju vlastite porodice. Tada joj je palo na na pamet ‘ja im mogu biti surogat!’

 • “Kao majka biste sve napravili da pomognete svom djetetu. Kad vidite da ga boli i pati, a znate da možete pomoći, to ćete i napraviti” – ispričala je Julie.

  Kad je to prvi put predložila kćerci, ona joj je rekla ‘ti si luda’. Ali Julie to nije prestajala nuditi. Konačno, kad se činilo da je par iscrpio sve mogućnosti, dogovorili su sastanak za Julie kod doktora Kaplana.

  “Ovo je vrlo neobična situacija”, rekao je dr. Kaplan.

  Julie je istrčala 19 maratona, takmičila se u bezbroj triatlona i bila je odličnog zdravija. Njezin ljekar u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, njezin ginekolog, pa čak i psiholog – svi su dali zeleno svjetlo za ovaj neobičan pokušaj.

 • Nakon uspješnog prijenosa embrija, puno nauke i još više ljubavi, rezultat je doveo do toga da Julie Loving nosila vlastitu unuku.

  Roditi bi trebala 12. novembra 2020., a na svu sreću uprkos njenim godinama dosadašnji tok trudnoće je ‘školski’.

  Breannina zahvalnost majci je ogromna.

 • “Osjećam se kao da sam sve o tome da postanem mama naučila od svoje mame” – istaknula je Breanna.

  “Tako sam sretna što mogu pomoći svojoj kćeri i njenom suprugu da postanu porodica. To je zapravo sve što želim, da pomognem njima” – objasnila je 51-godišnja trudnica.

  Jedno je sigurno, da na svijet ima više ljudi kao što je Julie Loving, sigurno bi bio bolje mjesto.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje