Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhvatili monstruma: Oteo turistkinju pa je silovao dva mjeseca

Preuzmite sliku

Britanska turistkinja (22), koju je prije dva mjeseca u Australiji oteo i zatočio nepoznati muškarac, spašena je zahvaljujući rutinskoj kontroli saobraćaja.

Policija je zaustavila automobil koji je vozila kroz Queensland, u blizini Mitchella, a njeno teško psihičko stanje i brojne ozljede kao i frakture na licu upućivali su da nešto nije u redu.

Daly Mail donosi priču kako je djevojka stala natočiti gorivo na jednoj na benzinskoj pumpi i radnici na blagajni rekla da je u opasnosti i da pozove policiju što je ona ubrzo i učinila.

Skrivao se od policije

Uslijedila je pretraga automobila u kojem je, skrivajući se u prtljažniku, pronađen i otmičar, također 22-godišnjak. Zasad nije jasno je li se skrio od rutinskih policijskih kontrola ili mu je djevojka rekla da je radnica benzinske postaje pozvala policiju.

Tereti ga se za niz nedjela među kojima su višestruko silovanje, zlostavljanje, pokušaji gušenja…

Prema izvještaju policije, par se upoznao u gradu Cairnsu na sjeveru Australije. Odlučili su krenuti na putovanje cestom kroz Australiju što se za djevojku pretvorilo u noćnu moru, prenosi Express.

– Sa sigurnošću možemo reći da je ono što se dogodilo ovoj mladoj dami prava katastrofa, rekao je inspektor Paul Hart dodavši da je otmičar uništio pasoš nesretne Britanke.

Posjedovao je i droge

Policija i dalje istražuje što se tačno događalo protekla dva mjeseca, a detalje bi trebao otkriti i otmičar kojemu suđenje počinje 23. maja. Osim za napad, otmicu, silovanje, zlostavljanje, sudit će mu se i za posjedovanje droga te napad na policiju. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,