Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uhvaćena je kako krade hranu, a onda je policija uradila lijep gest

Policajci su u New Yorku osvojili internet potezom koji su povukli nakon što su ulovili ženu u krađi hrane u jednoj prodavnici.

Tri policajca stigla su u prodavnicu “Manhattan Whole Foods” nakon što je jedna žena ulovljena u krađi. Kad su vidjeli o čemu se radi, odlučili su platiti namirnice koje je ukrala.

Sve je snimio prolaznik Paul Bozymowski i fotografiju objavio na Twitteru. Na fotografiji se vidi kako žena drži ruke na licu dok policajci na blagajni plaćaju namirnice.

Riječ je bila o policajcima Louisu Soji, Esnaidyju Cuevasu i Michaelu Riveri koji su nakon što je događaj obišao svijet održali i konferenciju za medije.

– Pitao sam je šta je bilo, a ona mi je odgovorila da je bila gladna. Pogledali smo joj u torbu i odlučili platiti hranu – objasnio je Sojo na konferenciji.

– Radim ovo 22 godine i ovo nije prvi put da sam platio za hranu. Ovo nije prvi put ni da su moji kolege platili za nečiju hranu. Ne radimo to često, ali kad nekome na licu vidite da vas treba, da je zaista gladan, teško je kao ljudsko biće samo otići od toga. Nismo tako odgojeni – dodao je. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,