Petak, 10. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

858

OPORAVLJENI

101

UMRLI

35
Preuzmite sliku

Uhapsili pretilog muftiju ISIL-a, jedva su ga iznijeli iz stana…

ISIL-ovac Shifu al-Nimu uhapšen je u gradu Mosulu, ali to hapšenje nije proteklo bez problema. Nije on bježao, već se nije mogao ni pomaknuti. Jedva su ga iznijeli, a toliko je težak da su ga morali ukrcati na kamion

Iračke snage sigurnosti uhapsile su u četvrtak Shifu al-Nimu, muftiju kojeg se sumnjiči da je izdavao fetve ili vjerske presude, nakon kojih su pogubljeni mnogi učenjaci i svećenici te bombardovane džamije. Ulov je velik, zadovoljno su trljali rukama.

No muftija, za kojeg iračka policija kaže da je jedan od glavnih čelnika ISIS-a toliko je gojazan i da njegovo hapšenje nije proteklo glatko.

Na fotografiji njegovog hapšenja vidi se kako jedva pokretnog muftiju stavljaju u stražnji dio kamiona jer jednostavno nije mogao stati policijsko vozilo.

– Oduševljen sam što je u Mosulu uhapšen Jabba Hutt Islamske države. Odgovoran je za ubistva muškaraca, žena i djece. Ta je životinja silovala i ubijala – napisao je na Twitteru Britanac koji se borio protiv ISIS-a u Siriji, navodi Daily Mail. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,