Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen suprug misteriozno nestale Beograđanke Ane Walshe

Preuzmite sliku

Tokom istrage policija je otkrila da Walshe nije ostavila nikakav digitalni trag – isključivši svoj telefon 1. januara. Također nema podataka o tome da je koristila svoje kreditne kartice nakon Nove godine.

Suprug Ane Walshe, nestale majke troje djece porijeklom iz Srbije, koja je posljednji put viđena na Novu godinu, uhapšen je u SAD-u zbog prevare policije u istrazi njenog nestanka, saopćio je okružni tužitelj.

 • Brian Walshe (46) iz Cohasseta osumnjičen je da je doveo u zabludu istražne policijske organe, rekao je okružni tužitelj Norfolka Michael Morrissey.

  “Tokom te istrage policija je razvila vjerovatan razlog vjerovati da je njen suprug Brian Walshe počinio kazneno djelo prevare policijskih istražitelja”, rekao je Morrissey, prenosi Boston 25 News.

  Nestanak Ane Walshe (39), stručnjakinje za nekretnine koja radi u Washingtonu, izazvao je pažnju međunarodne javnosti.

  Članovi porodice rekli su policiji da se Ana na Novu godinu trebala odvesti do aerodroma Logan kako bi odletjela za Washington gdje ima kuću. Policija je saopćila da nema dokaza da se Ana Walshe ukrcala na bilo koji let.

  U Cohassetu u nedjelju nekoliko obilježenih i neobilježenih policijskih vozila viđeno je ispred kuće koju Ana Walshe dijeli sa svojim mužem i troje male djece. Istražitelji su tokom jutra viđeni kako ulaze i izlaze iz Walshove kuće. Policijski detektivi Cohasseta i detektivi Državne policije Massachusetts otputovali su tokom vikenda u Washington DC, u okviru istrage, prenosi N1.

  Walshe je posljednji put viđena u svom domu u Cohassetu 1. januara nešto nakon ponoći. Policija je zatražila i pomoć javnosti u potrazi.

  “Istovremeno smo primili izvještaje od njenog poslodavca iz Washingtona, kao i od njenog muža koji živi ovdje u Cohassetu”, rekao je šef policije Cohasseta William Quigley.

  Poslodavac Ane Walshe, agencija za nekretnine Tishman Speyer, ranije je izdala saopćenje u kojem navodi: “Aktivno pomažemo lokalnim vlastima u njihovoj stalnoj potrazi za našom voljenom kolegicom Anom i molimo se za njen siguran povratak.”

  Prema navodima policije Walshe je imala kartu za let 3. januara, ali su je navodno s posla nazvali da se pojavi ranije.

  Policija kaže da nema naznaka da je ikada stigla na aerodrom, kao i da je imala poteškoća dobiti informacije o letu zbog velikog broja kašnjenja.

  Misterij se produbio kasnije u petak kada je navodno izbio požar u njenoj bivšoj porodičnoj kući u Cohassetu.

  Walshe i njena porodica su se odselili prije nekoliko mjeseci, a policija je rekla da je prerano utvrditi je li požar povezan s njenim nestankom, navodi NBC10 Boston.

  Tokom istrage policija je otkrila da Walshe nije ostavila nikakav digitalni trag – isključivši svoj telefon 1. januara. Također nema podataka o tome da je koristila svoje kreditne kartice nakon Nove godine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje