Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ubijeno 14 afganistanskih policajaca u napadu talibana

Preuzmite sliku

Najmanje 14 policajaca ubijeno je u najnovijem napadu talibanskih pobunjenika u istočnoj provinciji Ghazni, a 15 je ozlijeđeno.

Sedmorica policajaca, među njima i načelnik policije, ubijena su u distriktu Dih Yak, a još sedam pripadnika snaga sigurnosti ubijeno je susjednom distriktu Jaghato, saopćili su zvaničnici, prenosi agencija AP.

– Stotine talibanskih militanata pokrenuli su u ponedjeljak oružane koordinirane napade na Dih Yak i susjednu četvrt Jaghato, potaknuvši snažne oružane borbe koje traju satima, a sukobi su ostavili 14 policajca ubijenih i 15 ozlijeđenih, rekao je glasnogovornik pokrajinske vlade Harif Noori , prenosi Xinhua.

Među ubijenima su i načelnik policije Dih Yak Faiz Mohammad i pokrajinski rezervirani načelnik policije Barakatullah Khan, kazao je Noori.

Nekoliko talibanskih militanata također je ubijeno i ranjeno tokom oružane borbe, dodao je.

Ranije u ponedjeljak, Zabiullah Mujahid, navodni talibanski glasnogovornik, tvrdio je da su talibanski borci uspostavili potpunu kontrolu nad Jaghatom i nanijeli teške žrtve snagama sigurnosti u Dih Yaku.

Talibanski militanti pokrenuli 25. aprila nekoliko velikih koordiniranih napada na afganistanske gradove i pokrajine. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,