Subota, 25. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ubica pred pogubljenje zgrozio posljednjim riječima upućenim roditeljima žrtve

Amerikanac Charles Rhines, osuđen na smrtnu kaznu zbog brutalnog ubistva svog 22-godišnjeg radnika u prodavaonici krafni još 1992. godine, pogubljen je u ponedjeljak u Južnoj Dakoti. 

Mnogo su pažnje privukle njegove bizarne posljednje riječi upućene roditeljima žrtve, piše Index.hr.

Ed i Peggy Shaeffer opraštam vam zbog vaše ljutnje i mržnje prema meni. Molim Boga da vam oprosti za ljutnju i mržnju koju osjećate za mene. Hvala mom timu. Sve vas volim. Idemo, to je sve što imam za reći, zbogom”, rekao je prije nego što su mu ubrizgali smrtonosnu inekciju, prenosi CNN.

Rhines je osuđen u januaru 1993. godine za ubistvo Donnivana Schaeffera, nakon što je provalio u njegovo radno mjesto. Mladić je u tom trenutku bio pred završetkom fakulteta, a također je bio zaručen i namjeravao se oženiti.

“Donnivanova porodica je čvrsto vjerovala u smrtnu kaznu i sretna sam što je to napokon provedeno”, rekla je njegova zaručnica Sheila Jackson.

Ubica se žalio na odluku porote tvrdeći da je odluka o smrtnoj kazni donesena zbog toga što su porotnici znali da je on homoseksualac.

Troje porotnika otad je istupilo te su priznali da je bilo puno predrasuda tokom rasprave. “Ako je gay, šaljemo ga tamo gdje želi ići”, rekao je jedan, piše Metro.

Vrhovni sud je odbacio žalbu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje