Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Saudijskoj Arabiji pogubljena tri vojnika zbog saradnje sa neprijateljem

Preuzmite sliku

Trojica vojnika proglašena su krivim za krivično djelo veleizdaja, “zbog saradnje sa neprijateljem”, navode agencije pozivajući se na saudijsko ministarstvo odbrane.

U Saudijskoj Arabiji pogubljena su danas tri vojnika optužena za “veleizdaju”, ali nije navedeno za interese koje zemlje su počinili to kriminalno djelo, prenosi Beta.

Državna novinska agencija SPA navela je da su pogubljeni vojnici obavljali poslove za Ministarstvo odbrane, a nije dala detalje o tome kako su oni pomogli neprijatelje Saudijske Arabije.

Trojica vojnika proglašena su krivim za krivično djelo veleizdaja, “zbog saradnje sa neprijateljem”, navela je agencija pozivajući se na saudijsko ministarstvo odbrane.

Iran smatra regionalnim neprijateljem

Saudijska Arabija se u Jemenu bori protiv Husi pobunjenika koje podržava Iran. Ona također smatra Iran regionalnim neprijateljem.

Saudijske vlasti saopštile su da su trojica muškaraca osuđena na sudu i da je kasnijim kraljevskim naređenjem izvršena smrtna kazna.

Saudijska Arabija bila je treća u svijetu, poslije Kine i Irana po broju pogubljenja 2019. godine, prema podacima organizacije Amnesty International. U 2019. godini u Saudijskoj Arabiji pogubljeno je 184 ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje