Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Kini otkriven koronavirus na pilećim krilima koje su uvezli iz Brazila

Preuzmite sliku

Smrznuta pileća krila koja su uvezena iz Brazila u južni kineski grad Shenzhen testirana su pozitivno na koronavirus, objavile su danas vlasti u Kini, što je najnoviji u nizu izvještaja o kontaminiranim uvoznim prehrambenim proizvodima.

Koronavirus otkriven je u uzorcima koji su uzeti s površine pilećih krila tokom prijema hrane u Shenzhenu, navodi se u saopćenju gradskih vlasti, javlja CNN. Kineski zvaničnici nisu otkrili o kojem proizvođaču je riječ.

Zdravstvene vlasti Shenzhena odmah su pronašle i testirale ljude koji su možda došli u kontakt sa proizvodom, a svi dosadašnji rezultati testiranja su negativni.
Kineske vlasti sada tragaju za srodnim proizvodima istog proizvođača koji su već prodani i koji su skladišteni na istom mjestu s kontaminiranim pilećim krilima.

Podsjetimo da je Brazil do sada prijavio više od 3,1 miliona slučajeva koronavirusa, pokazuju podaci Univerziteta Johns Hopkins. Epidemija u ovoj zemlji i dalje ne jenjava.

Vijest o kontaminiranim pilećim krilima stiže dan nakon što je koronavirus pronađen na ambalaži škampi uvezenih u Kinu iz Ekvadora, javio je kineski državni emiter CCTV, prenose agencije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,