Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

U dvorište postavio automat za prodaju droge: Zarađivao oko 2.000 dolara dnevno

Preuzmite sliku

Marcellus Cornwell iz Detroita navodno je zarađivao vrtoglavih 2000 dolara dnevno nakon što je ispred svoje kuće postavio automat za prodaju marihuane, piše UNILAD.

Marcellus je uhapšen nakon što su policijski službenici posjetili njegov dom nakon dojave te su tamo našli 18 pištolja. Optužen je za neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja i prijeti mu do deset godina zatvora.

Naime, u januaru ove godine službenici Ureda za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv (AFT) dobili su dojavu da muškarac koristi automat ispred svoje kuće za prodaju “marihuane i tableta”. Nepoznata osoba kazala je tada da Marcellus kod sebe ime više vrsta vatrenog oružja te da prodaje drogu i oružje maloljetnicima.

AFT-ovi agenti izvršili su nadzor nad njegovom kućom i uspjeli su obaviti dvije kupovine iz automata. Prema sudskim dokumentima, rekli su da su 18. februara kupili 5,28 grama marihuane za koju se sumnja da je kupljena iz automata, a to su isto napravili 1. marta kada su kupili 4,1 gram.

Pušten je uz kauciju

Policija i agenti 14. marta po nalogu se izvršili pretres Marcellusove kuće te su tamo pronašli 18 komada vatrenog oružja, na desetke streljiva te nekoliko kilograma sumnjivog kanabisa.

Tokom razgovora s policijom, Cornwell je rekao da je zarađivao oko 2.000 dolara dnevno od automata i da mu je to glavni izvor prihoda.

“Tokom ispitivanja Cornwell je rekao da cijeli život živi na adresi Mettetal. On je četiri godine posjedovao i upravljao automatom za prodaju marihuane koji je bio povezan s objektom u kojem živi te je zarađivao otprilike 2.000 dolara dnevno. Cornwell je kazao da većinu života zarađuje od automata za prodaju marihuane”, navodi se u policijskom spisu.

Cornwell, koji ima podeblji dosje, rekao je policiji da je skupljao vatreno oružje i da je svjestan da ga ne smije posjedovati. Pušten je uz kauciju od 10.000 dolara te mu je izrečena zabrana rada automata.

“Bilo da se radi o grickalicama koje mislite postaviti u svom domu ili na bočnoj strani kuće u automatu, jednostavno nemojte to raditi”, opomenuo je američki okružni sudac Jonathan J.C. Gray.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje