Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Twitter spreman prihvatiti Muskovu ponudu od 43 milijarde dolara

Preuzmite sliku

Twitter je spreman prihvatiti ponudu Elona Muska i za oko 43 milijarde dolara u gotovini prodati kompaniju. Ovu cijenu je izvršni direktor Tesle nazvao svojom “najboljom i konačnom” ponudom za kompaniju društvenih medija.

Twitter bi mogao objaviti dogovor od 54,20 dolara po dionici kasnije u ponedjeljak nakon što se njegov odbor sastane kako bi preporučio transakciju dioničarima Twittera, rekli su izvori, dodajući da je još uvijek moguće da bi dogovor mogao propasti u zadnji čas, prenosi Reuters.

Musk, najbogatija osoba na svijetu prema Forbesu, pregovara o kupovini Twittera u svoje ime, dok kompanija Tesla nije uključena u ovaj posao.

Twitter do sada nije bio u mogućnosti osigurati ‘go-shop’ odredbu prema svom sporazumu s Muskom koja bi mu omogućila da traži druge ponude nakon potpisivanja ugovora, rekli su izvori. Ipak, Twitteru bi bilo dopušteno prihvatiti ponudu druge strane plaćajući Musku naknadu za raskid, dodali su izvori.

Dionice Twittera porasle su za 4,5 posto u trgovanju prije otvaranja berze u New Yorku na 51,15 dolara.

Musk, koji je inače i sam korisnik Twittera, rekao je da bi Twitter trebao rasti i postati prava platforma za slobodu govora.

Ovaj 50-godišnji poduzetnik, koji je ujedno i izvršni direktor tvrtke za razvoj raketa SpaceX, rekao je da se želi boriti protiv trolova na Twitteru i predložio je izmjene usluge Twitter Blue premium pretplate, uključujući smanjenje cijene i zabranu reklamiranja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,