Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Trump zbunjen: ‘Vodio sam, moji glasovi magično su nestali’

Preuzmite sliku

Veliki Bidenov preokret počeo je upravo nakon što su počeli brojati dopisne glasove. Biden je preuzeo vodstvo u tri ključne države i Trump je sad u teškoj situaciji

Opet se javio Donald Trump. Kaže da je vodio i da su mu odjedanput počeli magično nestajati glasovi. Čovjek jednostavno ne priznaje dopisne glasove, glasovanje poštom koje je zaživjelo u doba pandemije korona virusa.

Dopisno glasovanje mahom su preuzeli demokrati. Savezne države biračima pošalju listić, oni ga ispune i vrate poštom.

Veliki Bidenov preokret počeo je upravo nakon što su počeli brojati dopisne glasove. Biden je preuzeo vodstvo u tri ključne države i Trump je sad u teškoj situaciji. Ovi su izbori rekordni kad je rano i dopisno glasanje u pitanju. Nešto više od 130 miliona glasova je stiglo ovim putem. Zbog toga se još jednom obratio putem Twittera.

– Sinoć sam solidno vodio u mnogim ključnim državama, u gotovo svim slučajevima koje su vodili i kontrolisali Demokrati. Tada su, jedno po jedno, počeli magično nestajati glasovi. Vrlo čudno, a ”anketari” su sve pogrešno shvatili – napisao je Trump na društvenim mrežama, a onda se za deset minuta opet obratio javnosti.

Pita se kako to da svaki put kad se izbroje dopisni glasovi, su tako razorni u postotku.

U Pennsylvaniji je deset puta više glasova poštom nego na zadnjim predsjedničkim izborima 2016. godine. Tad je bilo oko 230.000 poslanih listića, a sad je oko 2,5 miliona. (24sata.hr) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje