Nedjelja, 24. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Trump: Nažalost, niko nije otišao do kraja istrage o 11. septembru

Preuzmite sliku

Nažalost, niko nije išao do kraja s istragom o 11. septembru, poručio je bivši američki predsjednik Donald Trump, javlja Anadolu Agency (AA).

Opisujući odgovorne za napade 11. septembra kao “manijake” i navodeći da su napadi bili “strašan događaj” za cijeli svijet, Trump je rekao: “Međutim, mogu reći da danas ovdje ima mnogo sjajnih ljudi. Imat ćemo puno zabave i imamo puno toga da proslavimo. Mnogo novca će otići udruženju”.

Izjavu je dao na turniru koji je organizovan u jednom golf klubu u New Jerseyju, a koji je podržala Saudijska Arabija. Porodice žrtava napada koji je izveden 11. septembra 2001. godine, bile su protiv sponzorstva Saudijske Arabije na ovom turniru.

Što se tiče obavještajnih podataka da je Saudijska Arabija bila iza napada 11. septembra, Trump je rekao da poznaje sponzore jako dobro već dugo vremena.

“Oni su dugo moji prijatelji. Ovi ljudi su investirali u američke kompanije, imaju velike procente u mnogim američkim kompanijama i ono što rade za golf je sjajno. Nažalost, niko nije otišao do kraja istrage o 11. septembru”, rekao je Trump.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,