Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tri prijateljice stradale, a četvrta izgubila bebu

Preuzmite sliku

Tri djevojke su poginule, a njihova prijateljica je izgubila bebu u strašnoj saobraćajnoj nesreći na “putu smrti” u Argentini dok su slavile kraj covid lockdowna.

Charo Alvarez Amado, Sofija Duro , Florencia Barios  i Michaela Crino Pacher bile su na putu do plaže. Prijateljice su od osnovne škole, a nisu su se vidjele osam mjeseci te su krenule na putovanje ka gradu Pinamar kako bi zajedno provele vikend.  Sofija je vozila Renault Clio, kada je došlo do sudara sa porodicom u drugom vozilu.

Put na kojem je došlo do nesreće lokalno je poznat kao “put smrti” jer ima samo jednu traku koja ide u oba smjera.

  • Sofija i Charo, koja je bila na mjestu suvozača, poginule su na licu mjesta. Michaela je odvedena u isti centar kao i Florencija sa teškim povredama i kasnije prebačena u drugu bolnicu. Lokalni mediji prenose da je Michela, koja je napunila 26 godina dok je bila hospitalizovana, umrla 21. maja. Florencija, koja je bila u 33. sedmici trudnoće, podvrgnuta je hitnom carskom rezu, ali je nažalost izgubila bebu.

    Delfina Burlando, njihova prijateljica ka čijoj kući su išle kada je došlo do strašne nesreće, oprostila se na Instagramu od njih.

    “Volim vas, zauvijek ću vas voleti”, napisala je. Za sada nije poznato šta je uzrok nesreće, a policija je rekla da je u pitanju bio direktan sudar.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,