Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u zračnoj luci u SAD-u: Nosač prtljage poginuo nakon što ga je usisao motor aviona

Preuzmite sliku

Vlasti kažu da je zasad neidentifikovani zaposlenik radio na rampi regionalne zračne luke Montgomery u subotu oko 15 sati

U nevjerovatnoj i strašnoj nesreći koja se dogodila na Staru godinu, poginuo je nosač prtljage u zračnoj luci Montgomery u Alabami, piše Daily Mail.

Naime, nesretnog je čovjeka navodno usisao motor aviona.

Vlasti kažu da je zasad neidentifikovani zaposlenik radio na rampi regionalne zračne luke Montgomery u subotu oko 15 sati, kada ga je navodno usisao upaljeni motor aviona na letu Envoy Aira koji je bio parkiran prije planiranog leta za Dallas u Teksasu.

Žrtva još nije imenovana, ali je objavljeno da se radilo o zaposleniku Piedmont Airlinesa. I Envoy i Piedmont regionalne su podružnice American Airlinesa.

Regionalna zračna luka Montgomery zatvorena je odmah nakon incidenta, ali je nastavila s radom u subotu kasno navečer, prema pisanju Montgomery Advertisera.

I Savezna uprava za vazduhoplovstvo i Nacionalni odbor za sigurnost zračnog prometa istražuju incident.

U saopćenju, American Airlines je rekao da su shrvani nesrećom u kojoj je učestvovao član njihovog tima. ‘Naše misli i molitve su s porodicom i našim lokalnim članovima tima. Usredotočeni smo na to da svi uključeni dobiju podršku koja im je potrebna u ovom teškom trenutku‘, kazali su.

Piedmont Airlines također je rekao da je mobilizovao svoj tim CARE kako bi pružio psihološku podršku porodici, prijateljima i saradnicima žrtve.

U međuvremenu, Wade A. Davis, izvršni direktor zračne luke rekao je: ‘Tužni smo zbog tragičnog gubitka člana tima AA/Piedmont Airlinesa. Naše misli i molitve su s njegovom porodicom u ovom teškom trenutku.‘

Očekuje se da će više informacija biti objavljeno kada istražitelji u ponedjeljak objave svoj prvi izvještaj. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,