Petak, 2. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tinejdžerke namamile prijateljicu na zabavu, a zatim je napale nožem i mučile satima

Preuzmite sliku

Tinejdžerku u Australiji brutalno su napale druge tinejdžerke nakon što su je namamile na lažnu zabavu.

Žrtva je otišla u dom u Tewantinu, u Queenslandu, gdje je vjerovala da će prespavati s prijateljicama u subotu, 11. marta, piše Newsweek.

Policija iz Queenslanda rekla je da je djevojčica bila spriječena da napusti dom i da je snimljena dok je rezana nožem, napadana i izrugivana nekoliko sati.

Videozapisi i fotografije koji prikazuju dijelove navodnog napada naširoko su kružili internetom.

Jedan snimak, koji je podijeljen na internetu, prikazuje djevojku koja je govorila u kameru i navodno rekla “Upravo smo mučili nekoga”, a zatim dodala “Samo smo je mučile cijela četiri sata”.

Policija Queenslanda uhapsila je tri djevojčice u dobi od 12, 13 i 14 godina i optužila ih za niz kaznenih djela.

Policija je saopštila da je 14-godišnjakinja optužena za četiri tačke optužnice- za napad s nanošenjem tjelesnih povreda, nanošenje tjelesnih povreda s oružjem u društvu, lišavanje slobode, ulazak u stan i počinjenje kaznenog djela za koje se tereti, oružanu pljačku u društvu s primjenom ličnog nasilja, ulazak u prostorije i počinjenje kažnjivog djela i namjernog napada.

Određen joj je pritvor i ponovno bi trebala biti pred dječjim sudom u Maroochydoreu sljedeći mjesec.

Prema statistikama AMAYDA programa za prevenciju zlostavljanja iz 2017., te je godine bilo 962 305 zlostavljane djece u više od 3,8 miliona škola u Australiji.

Žrtva i njena majka za 7NEWS su govorile o napadu, a majka se prisjetila trenutka kada je nakon incidenta vidjela svoju kćer, navodno neprepoznatljivu na podu.

“Imam vizije svoje kćeri na podu, samo vidim njeno lice po prvi put i način na koji je zazvala moje ime kad me ugledala”, rekla je majka žrtve.

“Bila je neprepoznatljiva.”

Djevojka je rekla “Bilo je traumatično, stvarno. Trebat će mi dugo da se oporavim od ovoga.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje