Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Težu nesreću dugo nismo vidjeli, vozač preživio i javio se kasnije na Facebooku

Preuzmite sliku

Snimke iz sabraćaja često mogu biti zabavne i poučne, ali ponekad se radi o stravičnim prizorima sa žrtvama.

O ovom slučaju itekako ćete se zamisliti, a neki će imati čak i osjećaj krivnje što su ga pogledali. Dobra je vijest da je vozač preživio.

U nastavku možete vidjeti snimku iz kabine kamiona koji vozi brzinom od oko 100 km/h na dvosmjernoj saobraćajnici s po dvije trake odvojene fizičkom barijerom. Nakon uspona cesta se sužava u jednu voznu traku, a onda u jednom trenutku naglo skreće udesno, vjerovatno nakon što je vozač u retrovizoru vidio Nissan koji je dolazio velikom brzinom.

Nissan 350Z proklizava po boku sve do saobraćajnog znaka na desnoj strani, a potom udara u zemljanu barijeru i nestaje u prašini. Ali tu ne staje, već se u jednom trenutku vraća na cestu uz nekoliko prevrtanja. Kamion staje, a nažalost i video.

Nešto kasnije na Facebooku je osvanula objava vozača i vlasnika Nissana u kojoj obavještava da su on i suvozač dobro. “Ne danas, sotono, ne danas. Morat ćeš još pričekati da me uhvatiš. Vrtio se 3-4 puta. Upravo otpušten iz bolnice. Rendgen snimke čiste. Samo mala rana”, napisao je vozač.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,