Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Teroristi izveli oružani napad na naftnu bušotinu

Preuzmite sliku

Teroristička organizacija ISIS je izvela oružani napad na naftnu bušotinu u Kirkuku u Iraku, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama koje je reporter AA dobio iz sigurnosnih izvora, teroristi ISIS-a su tokom noći izveli napad na naftnu bušotinu na jugozapadu Kirkuka.

Pripadnici policije koji čuvaju naftne bušotine na tom području odgovorili su na napad nakon čega je došlo do direktnog sukoba u kojem je povrijeđen jedan policajac.

Jedinica iračke vojske, stacionirana u Kirkuku, saopćila je da pripadnici ISIS-a skoro svaki dan izvode napade na tom području, dodajući da su uspjeli uhvatiti jednu grupu terorista.

ISIS je 13. aprila također izveo napad na policijsku stanicu u mjestu Havice na jugu Kirkuka u kojem je poginuo policajac.

Bivši irački premijer Haider al-Abadi 9. decembra 2017. godine je saopćio da je teroristička organizacija ISIS pobijeđena.

Međutim, ova teroristička organizacija i dalje nastavlja izvoditi napade, posebno u ruralnim područjima provincija Kirkuka, Diyale, Mosula, Salah-ad-Dina i Al Anbara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,