Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sve za fotografiju: Zbog selfija sa krokodilom završila u bolnici

Francuska turistkinja koja je pokušala napraviti selfie s krokodilom u tajlandskome nacionalnom parku Khao Yai prebačena je u bolnicu s ozljedama nanesenim od reptilova ugriza, pišu agencije.

Četrdesetgodišnja Muriel Benetulier željela je napraviti selfie s krokodilom koji je spavao u obližnjem potoku. Nakon što ju je ugrizao za nogu završila je u mjesnoj bolnici, objavio je dužnosnik parka Khao Yai, dodavši da žena nije u životnoj opasnosti.

“Na ovome mjestu u parku stoji natpis koji posjetitelje upozorava na to da ovdje obitavaju krokodili te da ih se može gledati s platforme, no zabranjeno je s nje silaziti. Pretpostavlja se da se Benetulier, poput brojnih turista, nije pridržavala uputa te da nije marila za upozorenja”, kazao je dužnosnik parka, prenosi fokus.

Studija koju je od ožujka do rujna 2014. provelo britansko sveučilište Canergie Mellon, a odnosi se na broj smrtnih slučajeva povezanih sa selfiejima, pokazala je da se više od polovine, točnije 76 od 127 smrtnih slučajeva dogodilo u Indiji. Vijetnamski krokodili u velikom su broju živjeli u jugoistočnom dijelu Azije, no broj im je značajno pao zbog lova i uništavanja njihova prirodnog staništa. Trenutačno su na crvenom popisu Međunarodne udruge za očuvanje prirode i spadaju u ugroženu životinjsku vrstu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,