Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Supruga policajca optuženog za ubistvo nenaoružanog crnca u SAD-u tražila razvod

Preuzmite sliku

Kellie Chauvin, supruga bivšeg policajca Minneapolisa Dereka Chauvina, podnosi zahtjev za razvodom nakon 10 godina braka.

U izjavi koju je prenio njen advokat Kellie kaže da je šokirana ubistvom 46-godišnjeg Floyda, koji je umro ranije ove sedmice tokom nasilnog privođenja. U saopćenju stoji i da ju je veoma pogodila Floydova smrt te da suosjeća s njegovom porodicom.

Derek Chauvin je optužen za tzv. ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman, tužitelj okruga Hennepin. Za ubistvo trećeg stepena u Minnesoti je predviđena kazna zatvora do 25 godina. O preostaloj trojici – Thomas Lane, Tou Thao, and J. Alexander Kueng – još traje istraga.

Chauvinu je postavljena kaucija u iznosu od pola miliona dolara u slučaju da je želi aktivirati.

Chauvin je koljenom gnječio Floydov vrat tačno osam minuta i 46 sekundi, odnosno dvije minute i 53 sekunde od trenutka kad je Floyd prvi put počeo biti neresponzivan, odnosno kada je prestao reagirati. Izvještaj se zaključuje objašnjenjem da se u policijskoj obuci jasno ističe da je ovaj tip obuzdavanja osumnjičenika izuzetno opasan po život, prenosi Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje