Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sumnjiva smrt manekenke Ivane: Prije smrti imala je sex sa tajkunom i njegovom ženom, bačena je gola sa 20. sprata (FOTO) 

Preuzmite sliku

Porodica holandske manekenke Ivane Smit koja je preminula nakon nakon zabavljanja sa jednim bračnim parom u Maleziji, izrazila je ogorčenost nakon što je mrtvozornik presudio da je ona bila mrtva prije nego što je pala sa balkona na 20. spratu, ali i da nije bilo dokaza o zločinu.

Ivana, poreklom iz Holandije, preminula je krajem 2017. godine, oko 10 sati ujutro, a tijelo je pronađeno tek oko 15 sati na platou solitera u luksuznoj četvrti u Kuala Lumpuru. U tijelu su pronađeni tragovi kokaina, ekstazija i alkohola, a na sebi nije imala cipele ni donje rublje.

U 5.22 ujutro Ivana je u jednom noćnom klubu snimljena u društvu američkog tajkuna Aleksandera Amada Johnsona (45) i njegove supruge Lune Almaz (31). Mlada devojka bila je u gotovo nesvjesnom stanju, a par ju je nosio iz noćnog kluba. Dva sata poslije Smit je svom dečku poslala selfi s Lunom i poruku da se malo odmara.

Međutim, dva i po sata kasanije Ivana je bila mrtva. Policija vjeruje da je u 10 ujutro djevojka pala kroz prozor, a njeno tijelo pronađeno je pet sati kasnije na platou zgrade koja se nalazi na petom spratu. U trenutku pronalaska bila je gola, a u organizmu joj je utvrđena velika količina alkohola, kokaina i ekstazija.

 • Mrtva prije nego što je pala

  Malezijski mrtvozornik je rekao ovog mjeseca da je ona bila mrtva prije nego što je pala, kao i da postoje dokazi o borbi, uključujući modrice na njenim rukama i povredu na njenom potiljku, kao i Johnsonov DNK, koji je pronađen pod njenim noktima, ali još nije odlučeno da se radi o ubistvu.

  – Sigurno da mrtvo tijelo ne može da hoda i baci se sa zgrade? Neko je bacio njeno tijelo – rekao je advokat njene porodice.

  Naravno, u fokus ovog nemilog događaja odmah su upali tajkun i njegova supruga koji nikada nisu poricali da su imali seksualne odnose s 18-godišnjakinjom, ali su od starta tvrdili da nemaju pojma šta se dogodilo i da su sve vrijeme mislili da je Ivana u jednom trenutku napustila njihov stan. Živa, naravno…

  Štaviše, i Johnson i Almaz su tvrdili da su nedeljama bili u vezi sa Smit i da nisu imali pojma da ima samo 18 godina. Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jeste upravo rečenica bračnog para koji su istražiteljima rekli:

  – Mislili smo da je samo odšetala iz našeg stana…

  Ujak nastradale manekenke Fred kaže da nije u redu što se istraga sprovodi bez dvoje glavnih svjedoka, kojima se ubrzo nakon Ivanine smrti, izgubio svaki trag.

  – Johnsonovi treba da budu tamo da kažu svijetu šta se desilo, sopstvenim riječima. Oni su posljednji koji su vidjeli Ivanu živu. Njihovi dokazi su svakako važniji od bilo čega. Dakle pitanje na koje tražimo odgovor jeste kako mrtvo tijelo može samo da pređe preko balkona? Zašto im je bilo dozvoljeno da napuste Maleziju i gdje su sada oni? – pita se porodica.

 • Odšetela iz stana

  Johnsonovi su, kada su ispitani, rekli da su noć prije njene smrti bili sa manekenkom u noćnom klubu. Sljedećeg jutra Luna je otišla da odvede dijete u školu i vratila se, kako tvrdi, oko 8.15. ujutro.

  – Aleks i Ivana su ležali na krevetu. Ona je bila budna, on je spavao. Prišla sam im i rekla: “Ja sam sada slobodna”. Sjeli smo na sofu i nakon 20 minuta Ivana je pustila muziku i skinula se. Otišli smo u spavaću sobu i bili intimni – ispričala je Luna.

 • Ona tvrdi da je Ivanu pronašla kasnije kako luta, pričajući sama sa sobom i smijući se.

  – Bila sam umorna nakon svega toga. U 10.15 sam otišla u spavaću sobu. Čim sam spustila glavu na jastuk, zaspala sam – navela je Luna.

  Ona se probudila tri sata kasnije i vidjela Ivanine stvari, ali ne i nju, pa je pretpostavila da je otišla na fotografisanje.

  – Kasnije nas je policija obavestila da je pronađeno Ivanino telo – rekla je ona.

  Međutim, njima nije bilo sumnjivo što je Ivana u njihovom stanu ostavila odeću, obuću, mobilni telefon, torbicu…. Najgore od svega je što ni malezijskoj policiji to nije bilo čudno pa su vrlo brzo zaključili slučaj.

 • Ali, na nesreću bogatog bračnog para, od Ivane Smit nisu odustali holandski istražitelji koji su odmah nakon obdukcije pronašli rupe u cijeloj priči.

  – Nema dileme da joj se nešto dogodilo prije samog pada. Ili se okliznula ili ju je neko udario u glavu. Na glavi smo joj pronašli nekoliko masnica i ogrebotina koje nisu uzrokovane padom s balkona. Takve masnice su moguće jedino dok ste još živi – rekao je patolog Frank van de Got.

  Otac djevojke Marsel Smit takođe je rekao da je na njenom vratu vidio ogromne masnice.

  – Kao da ju je neko zgrabio – rekao je Smit koji je istakao još nekoliko nelogičnosti u slučaju.

  – Pala je u 10 sati, a tijelo su joj pronašli tek u 15 sati. Kako je to moguće?! Takođe, ona je visoka 1.81 metra, a ograda je visoka 1.20. Gotovo je nemoguće pasti preko nje. A vjerujte mi, nije namjerno skočila… – rekao je on.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,