Petak, 9. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stravični detalji šokantnog ubistva: Kćerku milijardera u hotelu zadavio mladić kojeg je upoznala na Tinderu

Preuzmite sliku

U srijedu je u Novom Zelandu počelo suđenje za ubistvo britanske studentice Grace Millane (22) koju je tokom seksa zadavio mladić kojeg je upoznala na Tinderu.

Odbrana 26-godišnjaka koji je počinio stravičan zločin tvrdi da se ubistvo dogodilo iz nehata nakon što je Grace sama zatražila mladića da joj stegne vrat tokom seksa, no tužilaštvo je na ročištu iznijelo zastrašujuće dokaze.

Oni sadrže videomaterijale, snimke nadzornih kamera iz hotela u kojem je Grace zadnji puta viđena živa. na njima se jasno može vidjeti ubica kako pažljivo čisti mjesto zločina. Najprije je u lift ušao sa sredstvima za čišćenje, a na najšokantnijem snimku vidi se kako u lift unosi kovčeg u kojem je pronađeno Graceino tijelo.

Snimljen i s lopatom

Na posljednjem snimku koji je prikazan na suđenju vidi se ubica kako kupuje crvenu lopatu kojom je u šumi pokraj Aucklanda zakopao tijelo nesretne Grace. Nakon što se riješio Grace, ubica je u miru otišao na sastanak s novom djevojkom.

Grace Millane inače je kći britanskog građevinskog poduzetnika i milijardera Davida Millanea koji je shrvan gubitkom kćerke. Prije nestanka, Grace je u Novi Zeland na dvije sedmice stigla iz Južne Amerike gdje je provela šest sedmica.

Svog ubicu upoznala je na Tinderu, a poroti su na suđenju prikazani i snimci nadzornih kamera na kojima se vidi kako žrtva i ubica zagrljeni šeću Aucklandom i obilaze barove.

Neutješna majka

U kasnim noćnim satima 1. decembra snimljeni su kako ulaze u hotel City Life i u sobu 308 gdje osumnjičeni stanuje. Bilo je to posljednji puta da je viđena živa, prenose britanski mediji. Njeno tijelo pronađeno je osam dana kasnije, 9. decembra u šumi u torbi.

Na suđenju je govorio i patolog Simon Stables koji je bez imalo uljepšavanja opisao kako su izgledali posljednji trenuci njenog života. Uzrok smrti, kazao je, bio je pritisak na vrat, a davljenje je trajalo najmanje pet minuta.

“Ne možete ubiti nekoga blagim dodirom. Potrebna je velika sila. Davljenje rukama tokom odnosa je, iz mog iskustva, rijetko, barem na Novom Zelandu. Nisam čuo za takav slučaj”, objasnio je.

Prema patologovim riječima, rane na Graceinim rukama i grudima govore da je bila prisilno prikovana za krevet ili pod. Majka žrtve neutješno je plakala u sudnici dok je slušala o povredama svoje kćerke. (100posto.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,