Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Strašni snimci iz Afganistana: Hiljade u bijegu od smrti, voljene nose na plahtama u helikoptere

Preuzmite sliku

Snimci prikazuju razorene domove, a strahuje se kako bi broj žrtava mogao još rasti. Ispred razorenih građevina postavljene su improvizirane bolnice u kojima se pokušava pomoći unesrećenima.

Razorni potres magnitude 6,1 po Richteru koji je ranije pogodio Afganistan odnio je gotovo hiljadu života prema najnovijim informacijama kojima raspolaže Reuters.

Vezano | Snažan potres pogodio Afganistan, poginulo je najmanje 250 ljudi: Stižu potresni snimci

Vezano | Raste broj žrtava: Snažan zemljotres u Afganistanu odnio 920 života

Potres je pogodio područje oko 44 km od grada Kosta na jugoistoku Afganistana, a epicentar je bio na dubini od 51 km, prema USGS-u. Podrhtavanje se osjetilo u rasponu od oko 500 kilometara u Pakistanu, Afganistanu i Indiji, prema Evropskom mediteranskom seizmološkom centru, prenosi Reuters.

Na društvenim mrežama pojavljuju se i prvi snimci uspaničenih Afganistanca kako bježe prema helikopterima. Puno njih u plahtama i drugim improvizovanim nosilima nosi voljene koji su teško povrijeđeni u potresu. Drugi snimci prikazuju razorene domove, a strahuje se kako bi broj žrtava mogao još rasti. Ispred razorenih građevina postavljene su improvizirane bolnice u kojima se pokušava pomoći unesrećenima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,