Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stephen King nasjeo na lažni videopoziv Zelenskog, nasamario ga ruski dvojac

Preuzmite sliku

Pisac horor bestselera Stephen King pridružio se skupini slavnih koji su nasjeli na lažni videopoziv ukrajinskih dužnosnika, što je stalna šala ruskog komičarskog dua Vovan i Leksus.

“Neugodno mi je. Ali pokazalo se da nisam jedini”, tvitao je King kasno u četvrtak, nakon videorazgovora s “lažnim” ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Druge “žrtve” su autorica Harryja Pottera, britanski princ Harry i kanadski premijer Justin Trudeau. Tokom razgovora ruski je komičar, koji se predstavio kao Zelenskij, upitao Kinga što misli o ukrajinskom nacionalističkom lideru Stepanu Banderi, čija je organizacija odgovorna za masakre desetaka hiljada Poljaka i Židova tokom Drugog svjetskog rata.

“Pokazalo se da su me nasamarili”

King je odgovorio kako smatra da je Bandera “velik čovjek”, vjerujući da je Bandera jedan od savjetnika ili generala ukrajinskog predsjednika, tvrdi slavni pisac.

“Zapravo, pokazalo se da su me nasamarili. Nisam imao pojma ko je taj tip Bandera”, napisao je na Twitteru.

Ruski duo poznat je po prevarama istaknutih političara i međunarodnih zvijezda u telefonskim razgovorima. Dvojica komičara, koje hvali rusko vodstvo, nasamarila su više evropskih političara, poput gradonačelnika Berlina, Beča i Madrida. Oni uobičajeno koriste “deepfake” tehnologiju s realističnim prikazom govora i gesti stvarne osobe. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje