Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Starica pješačila 10 kilometara kroz snijeg da primi vakcinu

Preuzmite sliku

Američki grad Seattle ovih je dana pogodila snježna oluja, ali to nije moglo zaustaviti 90-godišnju Fran Goldman da ode na zakazani termin za vakcinaciju protiv Covid-19, iako je morala pješačiti gotovo deset kilometara.

Nakon bezbroj pokušaja da zakaže termin, Fran je konačno uspjela dobiti jedan u nedjelju ujutro, ali dan prije grad je pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnim snježnim padavinama. Odustajanje ili pomjeranje termina nije bilo opcija.

Spremila se u tople flis hlače, navukla je košulju kratkih rukava kako bi medicinski radnik mogao bez komplikacija doći do mjesta za vakcinu na gornjem dijelu ruke, a preko toga je navukla flis jaknu i kabanicu, javlja AP. Obula je tople čizme za snijeg, uzela štapove za planinarenje i krenula niz snježne ulice.

“Nije bilo lako, bilo je jako izazovno”, priča Fran. Na zakazani termin stigla je samo s pet minuta kašnjenja, iako je pješke morala preći put od gotovo deset kilometara (šest milja), pišu lokalni mediji.

Njezina kćerka, Ruth Goldman, koja živi u gradu Buffalo, savezna država New York, nije bila iznenađena postupkom svoje majke.

“Mi smo tip osoba koji voli biti vani,” kazala je, dodavši kako je i sama provela dan na jezeru Ontario gdje je bilo izrazito hladno. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,