Srijeda, 30. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stanari prepušteni na nemilost ‘minusima’: Zgrada okovana ledom, popucale cijevi, zaleđeni podovi…

Video snimak na kojem se vidi zgrada u ruskom gradu Irkutsku smještenom u Sibiru ledi krv u žilama…

Naime, stanari jedne zgrade u Irkutsku prepušteni su na nemilost minusa koji je zahvatio sredinu u kojj se nalaze. Zgrada u kojoj stanuju pretrpjela je pucanje cijevi, a onda ju je led okovao kako s vana tako i iznutra.

Četiri porodice koje se mrznu u ovoj zgradi jedva čekaju preseljenje, međutim, od države nisu dobili nikakvu odštetu, te tako sve kvarove moraju popraviti sami, piše Tuzlanski.ba.

Prije deset godina zgrada je služila kao dom za polaznike vojne škole za vazduhoplovstvo, međutim, kada su je oni napustili, tu je trajno nekoliko porodica, a ostalo ih je samo pet.

Do zaleđenja vanjskih i unutrašnjih dijelov zgrade došlo je nakon pucanja cijevi za toplu vodu, te se ona razlila po zidovima i podovima, a onda zaledila.

Da ništa ne može proći bez politike i njenog uplitanja pokazuje i ovaj primjer gdje navedeni problem nadležne insitucije prebacuju jedni drugima, pa tako gradske vlasti i ministarstvo odbrane vode spor oko toga kome pripada ‘zaleđeno zdanje’.

Nažalost, dok se slučaj ne riješi i stanari ne budu preseljeni u dom dostojan čovjeku, preostale porodice ostaju prepuštene na nemilost minusima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,