Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srpski radnici u Kanadi kršili mjere u društvu striptizete: Pršte otkazi i zahtjevi za razvod

Preuzmite sliku

Kanada koja bilježi značajan porast zaraženih koronavirusom suočena je sa nepoštivanjem mjera, ovaj put od strane srpskih građevinaraca, koji su organizirali korona party sa striptizetom tokom radnog vremena

Ludi provod građevinskih radnika sa striptizetom dignuo je cijelu Kanadu na noge. Srpski mediji pišu kako se radi o radnicima Srbima koji su slavili odlazak u penziju kolege te da su svi dobili otkaze, u nekoliko porodica već su pokrenuti razvodi braka, a snimatelj videa navodno je u komi, nakon što ga je neko pretukao, piše Blic.rs.

Fotografije ludog partija su prvo počele kružiti Twitterom, a nakon se pojavilo nekoliko snimaka na kojima se radnici grle, ljube i zalijevaju votkom, a sve u pratnji zanosne striptizete.

Snimak je nastao na gradilištu firme Mattamy Homes, jedne od najvećih privatnih građevinskih firmi u Kanadi, koja je za ovaj posao unajmila radnike iz firme Nelmar Drywall.

Mattamy Homes u službenoj je izjavi rekao da nisu znali da se takva zabava održava, ali također su potvrdili da je tvrtka Nelmar Drywall otpustila sve radnike koji su u tome sudjelovali.

Iz Vijeća stambene gradnje u Ontariju u saopćenju za medije rekli su da je situacija odvratna te da je ojačala već i sada prisutan stereotip o građevinskim radnicima protiv kojeg se dosta vremena već bore.

Kanada se trenutno bori s ogromnim porastom zaraženih koronavirusom, a građevinska je industrija donekle pošteđena ograničenja, za razliku od ugostitelja. Svi se sada pitaju kako će ovaj slučaj uticati na to.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,