Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Šri Lanka: Otvoren počasni konzulat Bosne i Hercegovine

U gradu Colombo, glavnom gradu Republike Šri Lanke, u četvrtak je otvoren počasni konzulat Bosne i Hercegovine.

Tim povodom održana je prigodna svečanost kojoj su prisustvovali ministar vanjskih poslova Šri Lanke Mangala Samarawera, ministar finansija Ravi Karunanayake, ministar turizma John Amaratunga, članovi diplomatskog kora, veliki broj uglednih poslovnih ljudi, predstavnika medija i javnog života Colomba.

Istaknuti bizinismen u oblasti softverske industrije, obrazovanja i građevinske infrastrukture Jit Warnakulasuriya obavljat će dužnost počasnog konzula.

Veleposlanik Sabit Subašić, obraćajući se prisutnima, naglasio da pred konzulatom i počasnim konzulom stoje veliki izazovi i mogućnosti, dodavši kako je Warnakulasuriya, sa svojim ukupnim poslovnim kapacitetima i utjecajem, prava osobe na pravom mjestu.

“Uvjeren sam da je BiH otvaranjem počasnog konzulata dobila svoju instituciju koja će uspjeti zadovoljavati naše interese posebno u ekonomskoj sferi”, naglasio je veleposlanik Subašić i dodao da Sri Lanka i BiH imaju mnogo zajedničkog, te da obje zemlje zbog svojih prirodnih ljepota i kulturno historijskih vrijednosti imaju svijetlu budućnost, kako u turizmu tako i u mnogim drugim oblastima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,