Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Spašeni sa malog ostrva na Pacifiku zahvaljujući ispisanom SOS u pijesku

Preuzmite sliku

Sa malog ostrva na Pacifiku spašena su trojica muškaraca pošto su napisali ogroman znak SOS u pijesku koji je primjećen iz vazduha, javile su vlasti.

Oni su se vodili kao nestali u arghipelagu Mikronezije gotovo tri dana kada su spasioci na australijskim i američkim avionima primjetili njihov znak za pomoć u nedjelju na nenastanjenom ostrvu Pikelot, saopštilo je juče australijsko ministarstvo odbrane, prenosi Beta.

Oni su, kako izgleda, krenuli sa atola Pulavat u čamcu od sedam metara 30. jula i planirali su da pređu oko 43 kilometara do atola Pulap kada su skrenuli s putanje i ostali bez goriva, navelo je ministarstvo.

  • Spasioci u Guamu zatražili su pomoć Australije. Vojni brod Kanbera koji se vraćao sa vježbe na Havajima skrenuo je ka toj oblasti i pridružio se američkim ekipama za traganje sa Guama.

    Nestali muškarci nađeni su oko 190 kilometara od mjesta sa kojeg su krenuli. Nađeni su u dobrom stanju i australijski vojni helikopter mogao je da sleti na plažu i donese im hranu i vodu. Patrolni čamac Mikronezije treba da ih pokupi. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,