Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šokantan snimak pogibije 14-godišnjaka visokog 195 cm i teškog 140 kilograma

Preuzmite sliku

Imao je jasan životni cilj. Postati velika zvijezda i od prve plate klupiti majci kući. Međutim, odlazak u zabavni park sa prijateljima za njega je bio fatalan. 

Tyre Sampson 14-godišnji igrač američkog fudbala je poginuo u nesreći koja se desila u zabavnom parku u atrakciji poznatoj kao “Slobodan pad”.

Radi se o najvišem zabavnom tornju na svijetu visine 131 metar na kojem se posjetitelji spuštaju brzinom od 120 km/h i smješten je u Orlandu.

Objavljen je i šokantan snima pogibije tinejdžera koji je praktično tek počeo da živi. Može se vidjeti kako je ispao iz otvorene gondole te je pao na pod.

Mladog sportistu su odveli u bolnicu, ali nisu mogli ništa uraditi da ga spase te je tako spletom nesretnih okolnosti ugašen jedan mladi život.

Sampson je bio visok 195 cm i težak 140 kg, ali zbog njegove dobre duše imao je nadimak “ljubazni div”. Zbog svega što ga je krasilo bio je omiljen u društvu.

“Volio bih da sam bio tu da mu kažem da ga volim. Zbog toga jako žalim. Izgubio je život tako mlad, volio bih da sam ja poginuo umjesto njega”, kazao je njegov otac Yarnell Sampson.

 • Sampson je išao u školu u St. Louisu, a ovog proljeća je trabao nastupati u prvoj postavi te ekipe. Svi su mu predviđali svjetlu budućnost.

  Policija je saopštila kako je pokrenuta istraga oko pogibije mladodg sportiste nakon čega će se otkriti da li se radilo o slučajnom ili namjernom događaju.

  “Bol koja se krije iza ovog događaja nam ne može biti oduzeta, nema novca koji može zamijeniti tog mladića”, poručio je njegov otac. (Sportsport.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,