Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slikao selfi pa upao u krater vulkana

Preuzmite sliku

Američki turista je zadobio lakše povrede nakon što je pao u krater vulkana Vezuv dok je pokušavao da uzme telefon.

Ovaj dvadesettrogodišnjak i njegova porodica stigli su do vrha vulkana visokog 1.281 m koji se uzdiže iznad italijanskog grada Napulja nakon što su zaobišli okretnicu za posjetioce i krenuli stazom koja nije dozvoljena za posjetioce.

Mladić je slikao selfi, prema izvještajima lokalne štampe, kada mu je telefon iskliznuo iz ruke i upao u jezgro vulkana. On je odlučio da je telefon važniji od njegovog života, pa pokušao da se spusti u krater vulkana kako bi ga našao, ali je nakon samo par metara pao nakon što je izgubio ravnotežu i skotrljao se dolje.

Vodiči Vezuva bili su prvi na licu mjesta i spustili su se u krater da ga izvuku. Policija je izašla na lice mjesta, a helikopter gorskog spasavanja je lansiran da pomogne operaciji spasavanja. Muškarac je zbrinut zbog posjekotina i modrica po rukama i leđima.

Turista i njegova tri rođaka suočavaju se sa optužbama nakon što ih je policija prijavila za invaziju na javno zemljište. Grupa, koja je navodno došla do vulkana bez ikakvih ulaznica, krenula je putem koji je jasno označen kao zabranjen jer je izuzetno opasan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,