Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sirijskom snimatelju nominovanom za Oskara, nije dozvoljeno putovanje u SAD

Preuzmite sliku

Mladom sirijskom snimatelju Khaleedu Khateebu, koji je s filmom “Bijele kacige” (The White Helmetse) nominovan za ovogodišnji Oscar, nije dozvoljeno da otputuje na dodjelu prestižne nagrade u Sjedinjene Američke Države (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Khateeb (21) je trebao iz Istanbula poletjeti za Los Angelesu, te, u nedjelju, 26. februara, prisustvovati dodjeli filmske nagrade Oscar. Film “Bijele kacige” nominovan je za “zlatnog kipića” u kategoriji za najbolji kratkometražni dokumentarni film.

No, Khateeb nije uspio poletjeti za Los Angeles. On je na svom Twitter profilu napisao kako mu nakon provedena tri dana na aerodromu u Istanbulu, iako posjeduje vizu za SAD, nije dato zeleno svjetlo da poleti za Los Angeles.

U međuvremenu, agencija Associated Press javila je kako je Khateebu Ministarstvo za unutrasnju sigurnost SAD-a u posljednjem momentu onemogućilo dolazak u Los Angeles.

Film “Bijele kacige” je film o “Sirijskoj civilnoj zaštiti”, odnosno o akcijama spašavanja civilnog stanovništva od sirijskih i ruskih zračnih udara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,