Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sirijski i ruski avioni ponovo gađali pekare i bolnice u Siriji: Poginule najmanje 54 osobe

Najmanje 54 osobe su poginule, a desetine je ranjeno u zračnim napadima koje su avioni sirijske i ruske vojske danas izveli na području naseljenih mjesta u Halepu i Deir ez-Zuru, javlja Anadolu Agency (AA).

Reporter AA je od službenika bolnica i Civilne zaštite u Halepu saznao da je najmanje 17 osoba poginulo, a 20 ranjeno u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na kolone vozila koja su ulazila u južni dio grada koji je pod kontrolom sirijske opozicije.

Lokalni izvori također javljaju da je najmanje 27 osoba poginulo, a nepoznat broj osoba ranjen u sličnim zračnim napadima u kvartovima Tarik al-Bab, Sahur i Meshed u Halepu. U naselju Tarik al-Bab meta napada je bila lokalna pijaca.

Uporedo s tim, ruski avioni danas su gađali i pekaru En-Nur u naselju Ummal u Dei rez-Zuru, a u tom napadu je poginulo najmanje deset, a više osoba je ranjeno.

Među stradalima su većinom bile žene i djeca koji su čekali u redu da kupe hljeb, a i u tom slučaju je riječ o području koje kontrolira sirijska opozicija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,