Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sestra čuvala glavu mlađeg brata satima prije nego su ih spasioci pronašli

Preuzmite sliku

Iz Sirije i Turske posljednja dva dana dolaze fotografije i snimci koje su izuzetno potresne i dirljive.

Broj stradalih u katastrofalnim potresima u Turskoj i Siriji u trenutku popeo se iznad 11 hiljada, a deseci hiljada ljudi su ozlijeđeni.

Mnogi su ovih dana čeznuli da iz Sirije i Turske dođe i priča sa sretnim krajem, a od jučer se i jedna takva dijeli na Twitteru. To je prizor brata i sestre koji su preživjeli zemljotres. Na fotografiji koja se masovno dijeli na Twitteru vidi se djevojčica koja drži ručicu na glavi svog mlađeg brata. Djeca su pronađena živa, a sestrica je satima štitila brata od ruševina koje su im pritiskale tijela.

Na Twitteru je slika dobila više od 240 hiljada lajkova.

Djeca sa snimka spašena su na sjeveru Sirije. CNN piše da snimak prikazuje spasioce kako čuče u ruševinama kuće u Besnaya-Bseinehu, malom selu blizu Harama u Siriji, dok pokušavaju smisliti siguran način da izvuku djecu. Govore im da budu jaki i da ne plaču.

Djevojčica se zove Mariam i nježno miluje kosu svog mlađeg brata dok leže prignječeni u nečemu što izgleda kao ostaci kreveta. Ime brata je Ilaf, prema njihovom ocu.

Najmanje 812 smrtnih slučajeva potvrđeno je u dijelovima Sirije pod vladinom kontrolom, izvijestila je državna novinska agencija SANA, čime je ukupan broj poginulih Sirijaca premašio 2000.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,