Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Senator pucao ispred parlamenta, ranio zaštitara i fotografa

Preuzmite sliku

Senator s Haitija otvorio je vatru tokom jučerašnjeg protesta koji se održavao ispred zgrade parlamenta. Ranio je dvije osobe, uključujući fotografa Associated Pressa, javlja BBC.

Jean Marie Ralph Fethiere počeo je pucati dok je napuštao vozilo ispred zgrade parlamenta u glavnom gradu Port-au-Princeu. Pritom je pogodio Cheryja Dieu-Nalija, fotografa Associated Pressa. U incidentu je ranjen i zaštitar Leon Leblanc.

Dieu-Nalio, koji je nosio oznaku “Press”, zadobio je i udarac u lice. Sada se nalazi u bolnici i oporavlja se. Nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju zaštitar Leblanc.

  • “Imam pravo na samoobranu”

    Senator je izjavio kako je koristio vatreno oružje jer se branio od protestanata i jer su mu prijetili “naoružani pojedinci”.

    “Napale su me nasilne militantne grupe pa sam se branio. Imam pravo na samoobranu”, rekao je Jean Marie Ralph Fethiere za lokalni radio Mega.

    Protestanti su se okupili ispred zgrade parlamenta kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog ekonomske i političke krize. Naime, građani Haitija već su neko vrijeme osuđeni na nedostatak goriva. Bore se i s rastućom inflacijom i korupcijom u vladi, piše Index.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje