Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Saudijska Arabija: Ako na listi kanala imate Al Jazeeru prijeti vam kazna od 26,6 hiljada dolara

Preuzmite sliku

Ministarstvo turizma i nacionalnog blaga Saudijske Arabije uputilo je dopis hotelima i drugim objektima ovog tipa da sa liste kanala na tv prijemnicima uklone katarsku televiziju Al Jazeeru, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz ministarstva navedeno je kako se u hotelima, na listama tv kanala najprije trebaju nalaziti zvanični kanali ove zemlje, te da tu nikako ne smiju biti oni koji su u suprotnosti sa vjerom i moralom.

Naglašeno je kako se sa tv lista u hotelima moraju ukloniti svi kanali katarske televizije Al Jazeera. Onima koji to ne urade, prijeti kazna od 100 hiljada saudijskih rijala (26,6 hiljada dolara).

Internet stranice i digitalne platforme medijske mreže Al Jazeera su na meti sve učestalijih hakerskih napada u jeku krize u Zaljevu.

Visokopozicionirani uposlenik ove medijske mreže jučer je istakao da su stranice i digitalne platforme Al Jazeera na udaru sistematičnih hakerskih napada. Napadi su učestaliji i izvode se u raznim oblicima.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Egipat, Bahrein i Jemen su saopćili u ponedjeljak kako prekidaju sve diplomatske veze s Katarom, kojeg terete za destabilizaciju regije.

Saudijska Arabija, UAE i Bahrein su zatvorili svoj zračni prostor za Katar te naredili da diplomate Katara napuste te zemlje u roku od 48 sati.  Vlasti Jordana također, su se pridružile Saudijskoj Arabiji i drugim zemljama i najavile degradaciju diplomatskih odnosa sa Katarom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje