Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sam u kući u stvarnom životu: Roditelji ostavili sina (11) samog i otišli na odmor, uhapšeni na aerodromu

Preuzmite sliku

Neki ljudi jednostavno ne bi trebali imati djecu. To je otprilike najjasniji sažetak priče koja nam stiže iz SAD-a. Jedan je bračni par ostavio svojeg sina samog kod kuće kako bi uživali na odmoru. Živio je sam dvije sedmice…

Radnju filma “Sam u kući” ne treba prepričavati. Vjerojatno smo svi (po nekoliko puta) pogledali ovaj film i zamišljali sebe u liku Kevina kako se obračunavamo sa zločincima i uživamo bez kontrole roditelja. Ali kad malo odrastemo, shvatimo da ostati sam kod kuće s nekih deset godina i ne bi bilo toliko dobro. Treba kuhati, čistiti.. Ne zapaliti kuću.

 • Jedan par iz američke savezne države Arizone napravio je tačno ono što su Kevinovi roditelji napravili njemu u filmu. Otišli su na put, a njega zaboravili. Samo što je na filmu to bilo slučajno, dok je ovaj par ‘genijalaca’ to napravio namjerno…

  Prvo je otputovala majka i ostavila je sina s mužem. Ništa nenormalno.

  Ali onda je suprug spakovao kofere i otišao svojoj dragoj ženici. Sina je ostavio da brine o domu.

  Nakon nekoliko dana komšije su primijetile kako se u tom domaćinstvu događa nešto neobično, kako viđaju samo dijete, ali ne i roditelje, pa su pozvali policiju da istraži cijeli slučaj. Kad su oni stigli i pozvonili na vrata, dočekao ih je 11-godišnjak i rekao im je da su mu mama i tata na putu.

  – Rekao je da su mu ostavili smrznute hrane s kojom zna ‘baratati’, ali da mu se nije dalo ići u školu, pa je odabrao ostati kod kuće.

  Kako mu nisu uspjeli kontaktirati roditelje, odveden je u agenciju za zbrinjavanje djece gdje je pregledan.

  Par ‘genijalaca’ očito nije ni telefonski pretjerano često kontaktirao svoje dijete, pa su ostali iznenađeni kad su uhapšeni prilikom slijetanja na aerodromu. Određen im je pritvor, a sudija je postavio jamčevinu od po 100.000 dolara za svakog od supružnika, javio je UsaToday.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,