Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šala u emisiji ga skupo koštala: Učesnik poznatog kviza optužen za ubistvo supruge

Preuzmite sliku

Bivši takmičar kviza “Family Feud” Timothy W. Bliefnick (39) optužen je da je ubio svoju ženu tri godine nakon pojavljivanja u poznatoj emisiji.

U emisiji voditelj Steve Harvey je upitao Timothyja “Koja je tvoja najveća greška koju si napravio na svom vjenčanju?” On je odgovorio: “Dušo, volim te, ali ‘Rekao sudbonosno da’.”

Voditelj ga je pogledao mrko, a ostali takmičari i publika su se smijali. Timothy je ubrzo rekao: “Nije moja greška, nije moja greška. Ja volim svoju ženu. Upašću ću u nevolje zbog ovoga što sam rekao, zar ne?”

Emisija se emitovala 2020. godine, a Timothyjeva žena je pronađena mrtva 23. februara 2023. godine.

Bliefnick je optužen 13. marta po dvije tačke za ubistvo prvog stepena zbog smrti Rebecce Bliefnick i upada u kuću, prema sudskim dokumentima. Kako se navodi, on je Rebeccu upucao više puta.

Par je imao troje djece.

“To nije bio nasumičan čin nasilja”, rekao je Josh Jones, glavni advokat državnog tužioca okruga Adams, na konferenciji za novinare, prenosi People.

Međutim, Timothyjev advokat Casey Schnack potvrdio je za E! News da njegov klijent planira da se izjasni da nije kriv na svom sudskom saslušanju kasnije ovog mjeseca.

Prema riječima njegovog advokata, Timothy je već bio razdvojen od svoje žene dvije godine kada se pojavio u epizodi emisije Family Feud 2020. godine sa roditeljima i braćom i sestrama.

Njegov advokat je rekao “To je šou igrica. Glup odgovor na glupo pitanje u glupoj emisiji ne čini čovjeka ubicom.”

U GoFundMe-u za prikupljanje novca za stipendiju na ime tragično ubijene žene, Becky Bliefnick opisana je kao predana majka.

“Uprkos okolnostima njene smrti, zapamćena je po životu koji je cijenila – životu punom suosjećanja, velikodušnosti, vjere i žestoke ljubavi prema svojoj porodici”, napisala je njena sestra Sarah Reilly.

“Za sobom je ostavila troje male djece i cijelu zajednicu koja ju je voljela više od svega. Becky je oduvijek zamišljala sebe kao praktičan rad u medicinskoj profesiji, pa nije bilo iznenađenje kada je odabrala karijeru medicinske sestre – njezin pravi poziv – gdje je bila u mogućnosti pružati njegu i utjehu ljudima na dnevnoj bazi.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje